Saci de vidat: proces de utilizare pas cu pas

Doriti sa folositi saci de vidat, dar nu stiti cum sa ii impachetati si sa ii sigilati? In acest articol va prezentam procesul de utilizare.

Acesti saci de vidat sunt excelenti pentru a economisi spatiu, atat intr-un dulap cat si intr-o valiza. Practic, este vorba de un sac de tip ziploc foarte mare, cu un sistem de etansare la un capat si un sistem filetat in mijloc, prin care gura furtunului aspiratorului este introdusa pentru a aspira aerul prins in interior. Avantajul este ca atunci cand comprimati sacul, totul ocupa mai putin spatiu.

Saci de vidat: proces de utilizare pas cu pas

 1. Trageti partea din mijloc a capatului cu doua maini. Plasati o mana pe o parte a sacului, iar cealalta pe partea opusa.
  Incercati sa nu trageti atat de tare incat fermoarul sa iasa.
 2. Plasati sacul deschis intr-o locatie unde este usor de umplut. Puteti sa-l asezati pe pat, pe canapea, pe podea, pe masa, printre altele.
 3. Alegeti elementele pe care doriti sa le pastrati in sac. Indiferent daca este asternut, imbracaminte sau obiecte, puneti-le pe o parte.
 4. Impachetati elementele selectate pentru a minimiza spatiul utilizat.
 5. Puneti hainele pliate in saci de vidat, dar NU ii umpleti prea mult. Respectati indicatia si completati numai pana la linia marcata.
 6. Inchideti sacul. Rulati inchiderea de cateva ori de la capat la capat. A doua oara, aplicati o presiune mai mica pentru a va asigura ca sacul este bine etansat si ca nu va mai avea loc scurgere de aer mai tarziu.
 7. Trageti capacul supapei.
 8. Conectati furtunul aspiratorului.
 9. Asezati capatul furtunului in locul unde se afla supapa. Asigurati-va ca l-ati pus in centru. Capatul furtunului trebuie sa acopere intreaga circumferinta a supapei.
 10. Porniti aspiratorul. Daca ati urmat toate etapele corect pana la acest punct, acest pas va fi foarte simplu.
 11. Tineti furtunul conectat la supapa timp de aproximativ doua minute (desi timpul poate varia, depinde de marimea sacului, de articolele stocate, printre altele). Cand auziti ca sunetul motorului aspiratorului se schimba si sacul se opreste, procesul de compresie este complet.
 12. Scoateti furtunul de la supapa, opriti aspiratorul si inchideti rapid capacul pentru a va asigura ca nu intra aer.

Avertismente atunci cand folositi saci de vidat 

 • Daca doriti sa pastrati pernele sau pilote din puf, nu scoateti tot aerul din sac. Comprimati sacul pana cand acesta este redus la jumatate din dimensiunea originala. Daca eliminati mai mult aer decat este indicat, veti deteriora puful.
 • Nu incercati sa pastrati in acesti saci de vidat alimente sau articole de imbracaminte din piele.
 • Nu lasati copiii sa se joace cu sacii.
 • Aveti grija sa nu expuneti sacii la temperaturi ridicate, deoarece fiind plastic, se pot topi cu usurinta.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *